Een muzikaal 70s interieur

DE LEGENDARISCHE DISCO

Denk je aan de seventies, dan denk je aan muziek. Kenmerkend voor deze periode is de opkomst van zeer uiteenlopende stijlen waaronder glamrock, hardrock, progressieve rock, reggae, soul, funk, punk en de legendarische disco die bijna geheel verweven is met de seventies. Discotheken deden goede zaken dankzij de uiterst dansbare muziekstijl.
Hoe breng je dat ultieme discogevoel van de 70s in jouw huis? Introduceer allereerst een paar glimmende spiegelbollen of roterende discolichten. Je hebt ze met allerlei ‘special effects’ die je plafond en muren laten schitteren. In een handomdraai is jouw kamer veranderd in een flonkerende dancing, en ben je gereed om de seventies te laten klinken: “Let the music play…”

 1. Rietveldlicht plafondlamp 10894
 2. Wonenmetlef Dutchbone spiegel Vintage Window 
 3. Designstoel4u Ball chair Spitfire in cognac 
 4. Goossens Zuiver hanglamp retro 70 in copper
 5. Mister Design Fritz Hansen Circular eettafel in wit
 6. Directlampen Chromen lavalamp Leitmotiv Glitter

MUZIEK ALS DECORATIE

De ware muziekliefhebber verkiest het pure geluid van de ouderwetse LP of single boven het gepolijste cd geluid. Daarom zorg je voor een ouderwetse pick-up, of de wat grotere platenspeler. Dit kan een oudje zijn, maar ook nieuw zijn ze te koop. Heb je nog een cassetterecorder liggen, haal die er dan ook bij. Ook oude cassettes zijn, gegroepeerd op een plank, een 70s statement. Oude platenhoezen, vinyl platen of oude posters uit die tijd lijst je in om ze een modern jasje te geven. Hang ze bij elkaar voor een groots effect. En wat dacht je van een gitaar als decoratie? Wil je je hits echt luid afspelen, kies dan kurk op de wanden. Kurk is geluiddempend en uiterst seventies! En jij kunt los: “I just wanna dance the night away…”

De platenspeler van toen, maar actueler dan ooit! Er gaat niets boven het gouden geluid van een ouderwetse langspeelplaat.

 1. Eijerkamp Muuto hanglamp E27 in geel
 2. Wonenmetlef radio Crosley Cruiser deluxe tweed
 3. Wonenmetlef Dutchbone dressoir Juju low in bruin
 4. Eijerkamp BePureHome vloerlamp Split
 5. Eijerkamp Design on Stock fauteuil Tumbler
 6. Wonenmetlef Lef Collections vloerkleed sydney in okergeel

ROCK EN REGGAE IN JE HUIS

Houd je van andere muziekstromingen uit die tijd? Fans van hardrock voegen simpelweg de kleur zwart toe. Zwart biedt een heftig maar interessant contrast met de oranjebruine 70s stijl. Voor een reggae sfeer doe je er nog eens geel, rood en groen bij. Doe dit met mate, want het moet immers een stijlvol resultaat opleveren. Dit geldt ook voor de glamrock 70’s stijl: voeg hierbij glitters, goud en zilver toe. Niet teveel.
Is punk jouw ding, pas dan meubels toe van zwart leer, haal doodshoofden in huis en hang kettingen en sloten op. Welke substijl je ook kiest, laat afbeeldingen van je favoriete artiesten zien! Is je woonsfeer klaar, dan zing je als vanzelf: “Here, right here, right here is where I’m gonna stay, all night long…”

 1. Rebelhouse Kare spiegel Window Iron
 2. Eijerkamp Its about RoMi wandlamp Chicago in zwart
 3. Eijerkamp BePureHome hoekbank Statement in zwart
 4. Eijerkamp Harvink Uncle Sam retro fauteuil
 5. Karwei bijzettafel Bo in zwart
 6. Flinders Ferm Living Terrazzo behang in grijs

 1. Diverse posters uit de Seventies zoals van Iron Maiden, ACDC en David Bowie
 2. Eijerkamp collectie hoekbank Helena in zwart
 3. Eijerkamp Bepurehome Sharing salontafel
Over de schrijver
Reactie plaatsen